Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

High Fever Interview





Οπως σας ειχαμε πει στο θεμα με το βιντεο κλιπ του High Fever πως θα σκασει μια εκπληξη...Να λοιπον,εδω ειμαστε και σας δινουμε την συνεντευξη απευθειας....Να πουμε για οσους εχουν την απορια πως την συνεντευξη την εκανε το gr θα σας ηγηθουμε...Λοιπον,οταν εγινε η προταση για συνεντευξη στον High Fever αυτος δεχτηκε.Πιο μετα ομως δεχτηκε και μια της γνωστης ιστοσελιδας...Ετσι πηρε την αδεια για να την δωσει και στο .gr ....Αυτο εγινε!!!Τελς τωρα και απολαυστε την συνεντευξη....









High Fever κατά λέξη σημαίνει Ψηλός Πυρετός. Μπορείς να μας πεις πως προέκυψε αυτό το ψευδώνυμο;

Καλησπέρα. Το μόνο σίγουρο δεν έπαιξε φιλοσοφία ιδιαίτερη ή σκέψη πολύ για να βγει. Είναι απλά το nick name μου εδώ και χρόνια, σα να λέμε το tag μου. Είμαι εγώ. Με αντιπροσωπεύει και το στηρίζω είτε μεταφορικά είτε κυριολεκτικά άλλες φορές όταν είμαι άρρωστος όπως όλος ο κόσμος..χαχ!

Λαμβάνοντας υπόψιν πως συμμετέχεις και στο "Θέλουμε Βεντέτα" και στο "Κάνουν όλοι", τι έπαιζε με τους Goin Through και το Family;

Αυτό που έπαιζε και παίζει είναι πως στο battle στοιχείο αναφέρομαι σε όσους πιστεύω ότι γαμάνε τη φάση. Μέσα σε αυτούς ανήκει για εμένα και το συγκεκριμένο label που χρησιμοποιεί τη λέξη ραπ μόνο στο ντύσιμο ενώ είναι ένα λαϊκό pop συγκρότημα και μιας και παίζουν πολύ στα media δίνουν στο κόσμο λάθος εικόνα για το τι είναι hiphop. Ακούγωντας τα κουπλέ μου μπορεί να καταλάβει ο καθένας πως δεν πρόκειται για κάτι προσωπικό μόνο ή κάποια παρεξήγηση απλά, θίγω ότι με ενοχλεί και σίγουρα με ενοχλεί ότι κάποιοι ατάλαντοι εκμεταλλεύονται τη μουσική μας λόγω μόδας και πλασάρουν το pop ως hiphop και τη βλέπουνε κιόλας top του είδους.

High Fever, Shadowknight σημαίνει BlackOut. Κυκλοφορήσατε το Ζήτημα Χρόνου, ένα πολύ καλοδουλεμένο cd. Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για Blackout;

Οι Βlackout σαν group υφίστανται από το 2005 σαν ονομασία. Είναι η συνέχεια και εξέλιξη των τότε Επίπληξη που απαρτιζόταν από shadow knight, high fever και serious smile ο οποίος αν και αποχώρησε για δικούς του προσωπικούς λόγους παραμένει αδερφός και τον θεωρώ Blackout mc. Πλέον μαζί με shadow knight ετοιμάζουμε πολύ υλικό και αρκετές Live εμφανίσεις εντός και εκτός Αθήνας.

Πάμε στην άλλη μεριά τώρα. Πες μας για τους King Style που είσαι μέλος. Πως προέκυψε η συνεργασία και τι σχεδιάζετε για το μέλλον;

Η συνεργασία προέκυψε πριν 3 χρόνια που είχαμε ξεκινήσει και κάναμε lives στην Αθήνα και περιοδείες σε διάφορες περιοχές μαζί με Μηδενιστή και The boy. Μας έγινε πρόταση σαν Βlackout από τον Μηδενιστή τον οποίο γνώριζα πολλά χρόνια πρίν και κάναμε παρέα. Κing Style είναι μία παρέα στην ουσία ή ομάδα ατόμων που κάνει πάρτυ και lives παντού. Μέχρι στιγμής έχουνε βγει και κυκλοφορήσει αρκετές προσωπικές δουλειές από το κάθε μέλος.Σχεδιάζαμε κάποιο δίσκο να βγάζαμε πιο παλιά όλοι μαζί αλλά το αφήσαμε. Για το μέλλον συνεχίζουμε εμφανίσεις παντού, συναυλίες, πάρτυ και πολλές συνεργασίες μεταξύ μας.

Ετοιμάζεις κάποια δουλειά για το μέλλον

Ναι. Πάντα ετοιμάζω κάτι, το μόνο σίγουρο. Αυτό το διάστημα ετοιμάζω 2 project δικά μου, τα οποία θα κυκλοφορήσουν μετά το solo του Shadow knight. Δουλεύω το mixtape μου και ένα project σε παραγωγές Shadow knight και Sixteen pads το οποίο θα δώσω free μιας είμαι υπέρ αυτού του τρόπου προώθησης.

Πως άρχισες να χώνεις ραπ; Ποια ήταν τα πρώτα σου ακούσματα;

Ξεκίνησα από πολύ μικρή ηλικία όπου άκουγα ραπ μουσική και μ' άρεσε αυτός ο τρόπος έκφρασης, του να μπορείς να εξωτερικεύεις τα συναισθήματα σου, τι ζεις, τι νιώθεις και τι περνάς γενικότερα. Άλλωστε η μουσική αυτή είναι έκφραση και αμεσότητα. Κάπως έτσι ξεκίνησα να γράφω και στη συνέχεια να χώνω ραπ σε δρόμο, stage ή στούντιο χωρίς να νιώθω πως πιέζομαι για κάτι, μου έβγαινε εντελώς αυθόρμητα. Πρώτα ακούσματα είχα: biggie, wu, mobbdeep, onyx, mop, nas, rakim, gangstarr, snoop, smifNwessun, cypresshill, bootcampclik, dmx, terrorsquad, αρκετά πιστεύω ανέφερα.

Μιλάνε οι πράξεις. Ο τίτλος του νέου σου video-clip μαζί με dj The Boy. Συζητιέται πολύ τις τελευταίες ημέρες και ασχολείται πολύς κόσμος. Τι έχεις να πεις;

Πάντα μιλάνε οι πράξεις τουλάχιστον για εμάς. Είναι το τρίτο βίντεο κλίπ από το δίσκο Ζήτημα Χρόνου που βγάλαμε σε σκηνοθεσία own stuff (empty sky δλδ). Το κομμάτι υπάρχει και σε διαφορετική version στο mixtape Grand Champion Hot Joints του dj The Boy. Είμαστε ευχαριστημένοι από το βίντεο κλίπ και πιστεύουμε να αρέσει και στο κόσμο. Πολύ σύντομα θα κάνουμε και άλλο κλίπ στο οποίο συμμετέχουν Zeda και Orkez από τους Corona Virus.


Αρκετά από τα κομμάτια σου έχουν battle ύφος. Οπότε θα έχεις μια ολοκληρωμένη άποψη για την σκηνή. Μπορείς να την μοιραστείς με το hip hop κοινό;

Έχουν battle ύφος γιατί αυτό με εκφράζει, αυτό είμαι και γενικότερα ο κόσμος με έχει συνδέσει με το battle στοιχείο. Είτε battle rap, είτε κοινωνικοπολιτικό, είτε battle για οτιδήποτε είδα και με πείραξε ή με ενόχλησε και ας γίνομαι καυστικός και προκλητικός πολλές φορές. Σχετικά με την σκηνή κανείς δεν μπορεί να έχει ολοκληρωμένη άποψη γιατί επικρατεί ένα μπάχαλο και έχουν μπερδευτεί όλοι. Αυτό που με ενοχλεί είναι πως 10 χρόνια βλέπεις τα ίδια άτομα να λένε τα ίδια πράγματα. Υπάρχει νέο αίμα στη φάση και άτομα που έχουν ταλέντο,κάτι να πούνε και απλά μένουνε στο ράφι. Ζήτημα χρόνου για αυτούς που το έχουνε κουράσει και συνεχίζουν να μας τα πρήζουν. Επομένως ο καθένας έχει τη φάση του και ρολάρει όπως νομίζει και πιστεύει.

Δηλαδή έχει μέλλον ή σε κάποια χρόνια θα παρακμάσει;

Αν έχει μέλλον ή όχι θα δείξει διότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από παλιότερα μέχρι σήμερα, άλλα θετικά και άλλα αρνητικά. Έχει δρόμο να διανύσει πιστεύω ακόμη και αυτό φαίνεται από τη ζήτηση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια, είτε στα media, ράδιο, tv είτε σε μαγαζιά που έχει μπει, είτε δισκογραφικά είτε σε όλους τους τομείς που αφορούν τη σκηνή μας και έχουν ανοίξει πολλές πόρτες. Σημαντικός παράγοντας όμως και θέμα παραμένει και είναι το Κοινό πόσο στηρίζουν οι ακροατές τη σκηνή μας, τι κάνουν και τι απαιτήσεις έχουν. Εν έτη 2010 παρατηρώ πως η σκηνή μας είναι κατά της εξέλιξης και εξαρτάται από 1 site & forum. Τι είπανε 10 άτομα ηλικίας 15 ετών. Ανέκδοτο αν το πεις σε κάποιον εκτός,αλλά η δική μας πραγματικότητα. Όπως και να' χει έχω πίστη. Κάτι μπορεί να γίνει προς το καλύτερο.

Να περιμένουμε από εσένα κάτι ερωτικό όπως ο Μηδενιστής; Γενικά τι γνωμη εχεις για αυτές του τις κινήσεις;

Να περιμένετε, έχω ήδη βγάλει 2 ερωτικά στο παρελθόν. Άλλωστε όπως προανέφερα η ραπ μουσική έχει να κάνει με έκφραση, αμεσότητα και συναισθήματα γενικότερα. Μέσα στα συναισθήματα και στη ζωή μας είναι και το ερωτικό κομμάτι το οποίο θεωρείτε σημαντικός παράγοντας. Τώρα όσον αφορά τον Μηδενιστή, κατά τη γνώμη μου το ΠΟΥΛΗΣΕ και μάλιστα πολύ ακριβά..χαχαχ! Δεν θα σου πώ αν επικροτώ ή δυσανασχετώ με τις κινήσεις του. Ο καθένας κάνει άλλωστε ότι θέλει και ότι τον εκφράζει. Πιστεύω πως ξέρει τι κάνει πάντως.

Τι χρειάζεται κάποιος για να ακουστεί;

Αν θέλει κάποιος απλά να ακουστεί και να είναι στην επικαιρότητα για λίγο τότε θέλει κονέ και προώθηση μόνο. Αν κάποιος όμως θέλει να μείνει και να φτιάξει κάτι ουσιώδες και αξιοσέβαστο πιστεύω πως χρειάζεται πρώτα απ' όλα ταλέντο, αγάπη γι' αυτό που κάνει, αφοσίωση και φυσικά επιμονή και υπομονή. Εννοείται πως χρειάζονται και τα κονέ και η προώθηση αλλά η ικανότητα και η πόρωση μάλλον θα φέρουν το κονέ και όχι ο ίδιος. Για παράδειγμα σχετικά με κονέ, στα φετινά μουσικά βραβεία στην κατηγορία καλύτερου HipHop συγκροτήματος βγήκαν οι Vegas..χαχ!

To Ζήτημα Χρόνου έχει ανέβει από κάποιους για δωρεάν download στο facebook προφιλ σου, ενώ είναι προς πώληση. Εσύ είσαι ενάντια στην πειρατεία;

Τώρα το ακούω αυτό για το προφίλ αλλά σίγουρα φανταζόμουν πως κάποιοι θα το ανέβαζαν σε link το δίσκο μας, επομένως δεν μου κάνει εντύπωση. Είμαι ενάντια στην πειρατεία όταν σου αρέσει κάτι και το σέβεσαι πιστεύω πως πρέπει να το στηρίζεις. Ειδικά όταν αυτό σου δίνετε και σε πολύ χαμηλή τιμή και είναι προσεγμένο.

Μια ρίμα σου για την φάση;

Καθένας έχει μάθει να ζει στη δική του φάση ,το μόνο που του μένει είναι να το διασκεδάσει.
υπάρχουν άτομα στη ζωή που στην έχουν σπάσει , και άλλα τόσα που μαζί τους έχεις γελάσει..
Η φάση είναι να γουστάρεις τι κάνεις , ποτέ μην μετανιώνεις για τα λάθη με πιάνεις;..
Ανθρώπινα απ' αυτά μαθαίνεις χρόνο μη χάνεις , άδραξε τη μέρα,κυνήγα αυτό που ψάχνεις ..

Μια ρίμα για τους νέους που σκάνε τώρα στην φάση

Ότι λες μάθε και να το στηρίζεις, να βγάζεις κάτι και να μπορείς κάποιον ν' αγγίζεις.
Την πλάτη μην μάθεις σε άτομα σου να γυρίζεις .Στους δρόμους μένεις στάσιμος δεν βλέπω να βαδίζεις.

Κάτι για το τέλος;

Τα χαιρετίσματα μου και την αγάπη μου σε όλους τους δικούς μου, στα άτομα που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν,στον κόσμο που μας ακούει και γουστάρει τη δουλειά μας και στηρίζει με κάθε τρόπο τη προσπάθεια μας και αυτό που κάνουμε.Όσον αφορά τώρα εχθρούς και haters τους αφιερώνω με αγάπη το κομμάτι hater γύρνα..χαχ!
Μείνετε Συντονισμένοι κουφάλες. Σκάει πολύ υλικό από εμένα και τους δικούς μου. Ακούστε και ψαχτείτε. Σόλο Shadow Knight, σόλο High Fever, σόλο Serious Smile, νέο Lp από Μηδενιστή, από BlackOut, από Worms, mixtape Johnie Bee,Cenobite vol.2,Cisco Kid,Ofishial, Fonever, Corona Virus new album και Sixteen pads. Και πιστέψτε με είναι τρελές ντόπες όλα. Το νού σας καριόληδες. Ρeace out!






Eρωτησεις και στησιμο συνεντευξης: Εμπλακωμενος Τρελιαρης (Ε.Τ.) aka Emplak96

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

High Fever ft. Dj The Boy ''Μιλουν οι πραξεις''

Το βιντεο κλιπ απο το κομματι ''Μιλουν οι πραξεις'' εγινε βιντεο κλιπ και πιστευω το αποτελεσμα επιβεβαιωνει τι γινεται οταν η Own Stuff (Empty Sky) εχει κεφια...Σας παραδιδω το βιντεο κλιπ....







Να περιμενετε επισης και κατι αλλο που θα σκασει σε λιγο καιρο!!!!!!

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Μηχανές απο τους Στοίχημα ΕΡΧΕΤΑΙ !

Το πολυαναμενομενο Μηχανες απο τους Στοιχημα σε λιγο καιρο θα κυκλοφορησει ελευθερα στο διαδυκτιο (οπως αλλωστε μας ειχε πει ο Βαλαντης στην συνεντευξη που ειχε παραχωρησει πριν καιρο στο It's Rap Time)...O Βαλαντης μας εδωσε την ευκαιρια να το παρουσιασουμε στο blog...Οποτε stay tuned και μολις μας στυλει ο Xplicit το Μηχανες θα δειτε μια λεπτομερη παρουσιαση για εναν απο τους πιο αναμενομενους ραπ δισκους της χρονιας...

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Dos beats....Χαμηλες τιμες , γαματες παραγωγες

Ο Dos απο την Παρανοηση αποφασισε να πουλαει τα beats του...Οσοι τον ξερετε καταλαβαινεται πως τετοια beats θα κοστιζουν αρκετα...Αμ δε!!!O Dos τα πουλαει πολυ φθηνα και μπορειτε να ακουσετε καποια δειγματα και τιμες ΕΔΩ ...

Worms-Φαινομενα

Αυτες τις μερες οι Worms και οι Blackout κυκλοφορησαν ενα ακυκλοφορητο κομματι απο το 2006 με τιτλο φαινομενα...Το It's Rap Time σας το παρουσιαζει :